Anna Puun studiopäiväkirja vol. 3

No niin! Viimeistä päivää (ja yötä) studiolla viedään. Taustalla Jukka miksaa C’est la vien haikeita viuluja, yhtä haikeita kuin tämänhetkinen olotila. Ajatella, että huomenna tämä levyurakka on äänityksen osalta valmis! Vastahan me aloitettiin, tai ainakin siltä tuntuu…

Viimeiset kaksi viikkoa ovat kuluneet kuin siivillä. Pitkiä päiviä studiolla on toki vietetty, mutta koko ajan on ollut hyvä tekemisen meininki. Suurin kiitos tästä tietysti Lasselle ja Jukalle, jotka kyhäsivät Lasselle oman ”tuotantosopen” viereiseen soittotilaan, missä se sitten työskentelee varsin intialaisvaikutteisessa istuma-asennossa lattiatyynyn päällä omien hienojen kitaroidensa ympäröimänä. Ja voi pojat, voin muuten kertoa, että niitä kitaroita on jokunen ja kuulemma kotona vielä ”muutama” lisää. Kaikki täällä vierailevat musiikki-ihmiset kuolaa niiden perään ja aina jossain vaiheessa suunnittelee vievänsä jonkun niistä kotiinsa, ”jos Lasse ei vaikka huomais”. As if. Pienenä sivuhuomiona tähän väliin; oltiin muuten viime lauantaina aika fiiliksissä täällä studiolla, kun Egotrippi kävi pokkaamassa kolme Emma-patsasta!

Viime viikon maanantaina meillä kävi torvisektio vierailemassa muutamilla levyn raidoilla, ihanaa.  Istuin taas valkoisen nojatuolin uumenissa ja kuuntelin kylmien väreiden vallassa erinomaisen taidokasta saksofonin ja trumpetin soittoa. Vaikka kello oli yli puolenyön, kun viimeiset puhallukset saatiin nauhalle, niin kaikilla oli hymyt kasvoilla.

Viime viikolla ratkesi myös, että levy tulee koostumaan kymmenestä kipaleesta. Vielä ei olla kuitenkaan niin pitkällä, että biisijärjestys olisi selvillä. Onhan meillä vielä ööö… 18 tuntia aikaa! Mutta ei sen mitään, ei mun levyn kansikuvaakaan ole vielä päätetty, tai sinkkua. Mitä sitä suotta kiirehtimään, heh. Huomenna on siis todellinen päätösten päivä!

Huomista enemmän jännitän kuitenkin torstai-iltaa, koska silloin olisi tarkoitus mennä bändin kanssa esiintymään televisiossa tämän kuun lopulla alkavaan Ne Salmiset –ohjelmaan! Jännitys siitä syystä, että se on meidän ensimmäinen esiintyminen yhdessä, joskin töllöstä jakso tulee ulos huhtikuun lopulla samoihin aikoihin kuin levy ilmestyy kauppoihin. Infoan aiheesta myöhemmin nettisivuillani.

Tähän loppuu varsinainen studiopäiväkirjan kirjoittaminen, mutta jatkan varmasti kuulumisien kertomista heti kun on jotain uutta kerrottavaa! Ja nyt Palavan tuulen kimppuun; mielenkiintoisia ”synasoundeja” tulossa…

 

 
 
 
 

Kuvat: Marko Rantanen